Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9491

گزارش رویداد پایان هفته سبز

$
0
0
متن خبر:

 

استارت‌آپ‌ویکند چیست؟
استارت‌آپ‌ویکند یک رویداد آموزشی تجربی (Experiential Education) در سراسر دنیاست که طی 3 روز متوالی در انتهای هفته برگزار می‌گردد. در این برنامه شرکت‌کنندگان پرانگیزه‌ای شامل برنامه نویسان، مدیران تجاری، عاشقان استارت‌آپ، بازاریاب‌ها و طراحان گرافیک گرد هم می‌آیند تا طی 54 ساعت ایده‌هایشان را مطرح کنند، گروه تشکیل دهند و هر گروه ایده‌ای را اجرا کند.
در همین راستا مرکز نوآوری دانشگاه شهید بهشتی با همکاری شرکت صوفی تک در جهت پاسخ به مسائل زیست محیطی و ارائه راهکارهای خلاقانه اقدام به برگزای رویداد آموزشی تجربی (استارتاپ ویکند) با عنوان پایان هفته سبز نمود. مشروح رویداد به شرح ذیل می باشد.
در 54 ساعت چه گذشت؟
افراد ایده‌های خود را مطرح می‌کنند و از بین ایده‌های مطرح‌ شده بهترین آن‌ها با رأی حاضران انتخاب می‌شوند. صاحبان ایده‌های انتخاب شده شروع به تشکیل تیم و جذب تخصص‌های مورد نیاز برای پیش‌برد ایده می‌کنند. بعد از تشکیل گروه‌ها روز اول به پایان می‌رسد .
در روز دوم گروه‌ها از اول صبح در مکانی که برایشان تدارک دیده‌ شده حاضر شده و با امکاناتی که در اختیار دارند، شروع به اجرایی کردن ایده خود می‌نمایند.
در این بین افرادی به عنوان مربی که در زمینه‌های مختلف دارای تخصص می‌باشند و یا سابقه ایجاد استارت‌آپ را دارند، گروه‌ها را در جهت اجرایی کردن ایده‌هایشان راهنمایی و کمک می‌کنند. با این اوصاف، روز دوم کاملاً به اجرایی کردن استارت‌آپ سپری شده و در این بین ممکن است کارگاه‌های آموزشی کوتاه‌مدت هم برگزار شود .
با آغاز روز سوم، مجدد گروه‌ها دور هم جمع شده و آخرین تلاش‌ها را در جهت تولید نمونه اولیه محصولشان انجام می‌دهند و آماده ارائه آن در حضور داوران می‌شوند. عصر روز سوم به بررسی ایده‌ها و محصول اولیه حاصل از آن ایده‌ها اختصاص دارد، به طوری که گروه‌ها با ارائه توضیحات در زمینه توجیه اقتصادی طرح، ارزشی که ارائه می‌دهد و افرادی که به‌عنوان مصرف‌کنندگان نهایی در نظر گرفته شده‌اند و غیره از طرح خود دفاع می‌کنند. درنهایت سه تیم برتر با رأی نهایی داوران انتخاب می‌شوند .
اما برنده واقعی این رویداد گروه‌هایی هستند که تیم تشکیل شده خود را بعد از رویداد حفظ کرده و با تجربیاتی که به دست آورده‌اند، استارت‌آپ خود را تبدیل به یک شرکت سودآور نمایند.
چه کسانی در رویداد پایان هفته سبز حضور داشتند؟

           برنامه‌نویسان و فعالان حوزه فاوا

کسانی که آشنایی با برنامه‌نویسی، شبکه، طراحی و مهندسی سامانه‌های کاربردی و  غیره دارند. نقش‌هایی مانند برنامه‌نویسی، توسعه نرم‌افزارهای موبایل، نرم‌افزارهای وب و غیره در این زمینه حضور داشتند.
          طراحان گرافیک
کسانی که طراحان خوبی هستند. طراحی لوگو، آیکون‌ها، تصاویر و طراحی گرافیکی سایت از نقش‌هایی است که این افراد در برنامه استارت‌آپ ویکند ایفا نمودند. افرادی که با مفاهیمی مانند UI/UX, Photoshop, Corel  و غیره آشنا هستند،  در تیم‌ها نقش طراح داشتند.
           کارآفرینان و متخصصین کسب‌وکار
کسانی که با مفاهیم کسب‌وکار آشنا هستند یا تمایل به آشنایی با آن را دارند و می‌خواستند نقش‌هایی مانند بازاریابی، توسعه طرح تجاری، مدیریت پروژه و یا روابط عمومی را بر عهده داشته باشند. همچنین علاقه‌مندان به راه‌اندازی یک کسب‌وکار نوپا دراین حوزه قرار داشتند.
          فعالان محیط زیست وحوزه‌های وابسته
کسانی که دارای سابقه فعالیت‌های زیست‌محیطی یا ایجاد و گسترش کسب‌وکار در این زمینه هستند. ایده‌پردازی، شناساندن صحیح فرصت‌ها و نیازهای حوزه محیط زیست نقش این دو گروه از تیم‌ها بود.
روز اول
مکان: سالن آمفی تئاتر دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی
به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه شهید بهشتی، مراسم افتتاحیه رویداد با پخش تلاوت آیاتی از قرآن کریم و سرود ملی آغاز شد و در ادامه آقای توحید قهرمانی بعنوان مجری رویداد به روی سن رفت. پس از دقایقی صحبت، ایشان از جناب آقای دکتر حقیقی ریئس مرکز نوآوری دانشگاه شهید بهشتی جهت سخنرانی دعوت بعمل آوردند.
دکتر حقیقی ضمن خوش آمد گویی به تمامی حضار بعنوان نماینده دانشگاه شهید بهشتی دقایقی را به صحبت در باره ارزش کارهای اینچنینی و نقش دانشگاه ها به توسعه آنها، سابقه حوزه نوآوری و کارآفرینی در دانشگاه شهید بهشتی و زمینه های فعالیت دانشگاه در این حوزه پرداخت.
پس از آن آقای مهران کرمی، تسهیل گر و نماینده جهانی با صحبت در باره مفهوم آستارت آپ، استارت آپ های موفق، نحوه ارائه و روند ادامه کار پرداختند.
پس از ایشان جناب آقای روزبه منیری نماینده شرکت بیمه دی حامی مالی اصلی این برنامه به روی سن رفته و پس از توضیح راجع به جایگاه محیط زیست و ارزش های زیست محیطی در این مجموعه و همچنین استفاده عملی از نکات محیط زیستی در بیمه دی به توضیح چگونگی ارائه صحیح در زمان کوتاه پرداخت.
با اتمام صحبت های ایشان ارائه خلاصه ایده ها در ۶۰ ثانیه آغاز گردیده و شرکت کنندگان ایده های خود را ارايه کرده و سپس به بازارگرمی در محیط بیرونی سالن برای ایده های خود پرداختند.
رای گیری بلافاصله پس از اتمام زمان مقرر برای بازار گرمی ایده ها آغاز شد و پس از شمارش آرا ۱۰ ایده بعنوان ایده های برتر انتخاب گردیدند و شروع به تشکیل تیم کردند.
سرانجام روز اول این رویداد پس از صرف شام به اتمام رسید.
روز دوم
مکان: کلاس های دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی
 روز دوم رویداد با صبحانه آغاز شده و تیم ها فعالیت روی ایده خود را شروع کردند. پس از گذشت مدت کوتاهی از فعالیت تیم ها کارگاه بوم کسب و کار توسط آقای حمید مراد منتور رویداد آغاز گردید.
 ایشان پس از توضیح کامل نحوه ایجاد مدل کسب و کار و پر کردن بوم کسب و کار تیم ها را به طراحی مدل کسب و کار ایده خودشان دعوت کردند.
با این کار فعالیت تیم ها در کلاس ها دوباره آغاز شده و تیم ها تا زمان نهار به فعالیت پرداختند. در حین صرف نهار نماینده بیمه دی با حضور در محل به توضیح ارزش بیمه و فواید آن به تیم ها پرداخته و کمک هایی به تیم ها در زمینه اعتبار سنجی ایده هایشان کردند.
پس از آن طبق روال عادی رویداد، تیم ها تا زمان مشخص شده برای شام به فعالیت پرداختند.
روز سوم
مکان: سالن همایش های مرکز رشد دانشگاه شهید بهشتی
 روز سوم با هیجان زیادی با توجه به زمان کم باقی مانده تا ارائه برای داوران آغاز شد. تیم ها کار بر روی ایده هایشان را آغاز کرده و به بررسی مجدد طرحشان پرداختند.
 ساعت ۱۰ صبح کلاس آموزش ارائه به مربیگری آقای مهران کرمی برگزار شد تا تیم ها اصول ارائه حرفه ای و آسانسوری را بخوبی بیاموزند.
از ساعت ۱۲ تیم ها مشغول تمرین ارائه ها شدند تا بتوانند در مراسم اختتامیه ارائه موفقی داشته باشند.
پس از صرف نهار و اندکی فعالیت تیمی، تیم ها برای شروع مراسم نهایی وارد سالن همایش شدند.
مراسم اختتامیه پس از پخش قرآن و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران با سخنرانی آقای محمد درویش مدیر مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست آغاز گردید. ایشان از اهمیت  ایده پردازی و استفاده از خلاقیت و نوآوری در حل معضل های محیط زیستی و ارزش حضورهای اینچنینی برای حل معضلات کشور سخن گفت.
پس از ایشان جناب آقای روزبه منیری نماینده بیمه دی و یکی از مطرح ترین داوران رویداد های استارت آپی به صحبت پرداختند. ایشان پس از صحبت کوتاهی در باره مفهموم استارت آپ، نکات کلیدی ای را در زمینه علل موفقیت استارت آپ ها بیان نمودند.
در ادامه تسهیل گر رویداد نکاتی را برای ارائه موفق مجددا گوش زد نموده و برای تیم ها آرزوی موفقیت نمود.
پس از قرعه کشی، ارايه ها آغاز شد. تیمهای ارائه دهنده به شرح زیر بودند:
آج رس: تولید آجر از پسماند سیلیکات
سایکل ایت: جمع آوری زباله تفکیک شده
حیات سبز: پلاتویل: تبدیل پلاستیک به نفت خام
فاکتور سبز: فاکتور الکترونیکی
پت شیپر: پرینتر سه بعدی که از مواد اولیه پلاستیکی استفاده میکند(پت)
نمکی: جمع آوری زباله تفکیک شده
تگ زندگی: کارت اطلاعات پزشکی ملی اشخاص
ایده پردازان: شتاب دهنده زیست محیطی
سپاج: سامانه حفاظت محيط زيست با استفاده از فناوري نوين اينترنت اشيا
 سرانحام پس از ارائه ایده ها و بررسی داوران ۳ تیم اول به ترتیب ذیل انتخاب گردید:
۱.تیم سپاج
سامانه حفاظت محيط زيست با استفاده از فناوري نوين اينترنت اشيا.
هدف اصلي اين طرح بكارگيري حسگرهاي هوشمند در طبيعت به منظور ثبات ارزش هاي زيست محيطي است. براي اين منظور از فناوري اينترنت اشيا كه قابليت اتصال حسگرها و تجزيه و تحليل آنها را در يك پلتفرم واحد دارد استفاده شده است. خروجي اين طرح بصورت اپليكيشن هاي كاربردي قابل ارايه است.
۲.تیم پت شیپر
پرینتر سه بعدی که از مواد اولیه پلاستیکی استفاده میکند
این پرینتر قادر است ابتدا پت را به مواد اولیه موردن نیاز خود تبدیل کرده و سپس پرینت ۳ بعدی بگیرد.
۳.تیم آج رس
تولید آجر از پسماند سیلیکات
شرکت های واقع در زون کانی های غیر فلزی (تولید کننده سیلیکات سدیم، متاسیلیکات) با پرداخت هزینه گزاف به مدیریت پسماند اقدام به دفع و امحاء پسماند تولید شده می کنند. این ایده جهت جلوگیری از آلودگی خاک، هدر رفت آب و همینطور کاهش هزینه سربار واحدهای صنعتی، کاهش استفاده از معادن جدید جهت تولید آجر و اشتغالزایی برای 12 نفر فعالیت رسمی و جدی خود را آغاز نموده است.
رشته تحصیلی شرکت کنندگان رویداد :
دامپزشکی ،  نرم افزار، زبان و ادبیات فارسی، هوافضا، زیست شناسی، هوش مصنوعی، صنایع   پژوهش علوم اجتماعی، طراحی صنعتی کامپیوتر، فوتونیک DBA , مکاترونیک، مديريت محيط زيست، ايمني صنعتي، مدیریت ایران شناسی، مدیریت بیمه، بازرگانی - مالی، مدیریت تکنولوژی، جامعه شناسی، مدیریت فناوری اطلاعات ، مهندسی عمران، مهندسی اپتیک و لیزر،  مهندسی مدیریت اجرایی، مهندسی برق،  مهندسی معماری، مهندسی صنایع مهندسی پزشکی-فیزیک، مکانیک
 
 زمان و مکان برگزاری: ۲۵  مرداد ماه ۱۳۹۶، دانشگاه شهيد بهشتي
گروه خبری: پژوهشی و فناوری
تاریخ ثبت خبر: 1396/06/01
ویژه: بلی
گروه منبع: واحد ها
تعداد مشاهده: 43

Viewing all articles
Browse latest Browse all 9491

Latest Images

Trending Articles



Latest Images

<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>