متن خبر:
خلاصه گزارش جلسه بررسی و نقد علمی کتاب عاشورا شناسی برگزار شده توسط شورای فرهنگی دانشکده در تاریخ سه شنبه نهم آذر 1395. شورای فرهنگی دانشکده حقوق لازم می داند از سرکار خانم فاطمه آرامش دانشجوی کارشناسی حقوق برای کمک های داوطلبانه در برگزاری این جلسه و تهیه گزارش آن صمیمانه تشکر و قدردانی نماید. رحیم نوبهار- دبیر شورای فرهنگی.
جناب آقای دکتر قاسمی حامد، رئیس محترم دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی: خیر مقدم می گویم خدمت جناب آقای اسفندیاری و تشکر می کنم از جناب آقای دکتر محقق داماد و همچنین جناب آقای دکتر نوبهار و اساتیدی که تشریف آوردند. همان طور که می دانید، از اقدامی که امام حسین انجام داد، قرائت های مختلفی صورت گرفته است. حرکتی که ایشان برای ابلاغ دین در زندگی خودشان انجام دادند و از تمامی مسائلشان گذشتند، بر اساس بینش هایی که افراد نسبت به مساله دارند، به شکل های مختلف تقریر می شود. مایلم مطلبی را در اینجا مطرح کنم. به نظر من حرکتی که امام حسین(ع) انجام دادند، حسب عشق و علاقه ای که افراد دارند، تحلیل های مختلفی دارد. در یکی از سفر هایم به لندن، صحنه هایی از کشتارها و قتل عام های نقاشی شده را دیدم که حتی نگاه کردن آن صحنه ها هم برای انسان سخت است. اتفاقاتی که در عاشورا افتاد، اتفاقاتی نبوده که در تاریخ سابقه نداشته باشد. اما بازار آن منحصر به فرد است. فروشنده در این ماجرا سید اصحاب اهل بهشت و خریدار، خداوند است. به خاطر این است که این حرکت تا این حد ارزش پیدا کرده است و تا به امروز هم باقی مانده است و هر روز شور و قدرت آن بیش تر می شود و قرائت های متعددی هم از آن می شود. بسیار افراد دلیر و جنگجو در جهان بوده اند. اما هیچ کس نیامده هر آن چه که داشته را، از جان گرفته تا فرزندان و یاران، در راه خدا تقدیم کند. امیدوارم همه ما بتوانیم از این جلسه بهره مند بشویم و ذخیره ای برای دنیا و آخرتمان به دست بیاوریم.
جناب آقای دکتر نوبهار: تشکر می کنم از جناب آقای دکتر قاسمی حامد ریاست محترم دانشکده حقوق و همچنین از جناب استاد محقق داماد که این کار بدون پیگیری ها و حمایت های ایشان نشدنی بود. در رابطه با طرح ابتکاری که ایشان دادند راجع به مقاله نویسی، دانشجویان ما را تشویق کرد و در این فرصت با آن که کوتاه بود، مقالاتی به دست ما رسید. معتقدم نحوه بزرگداشت امام حسین(ع) در محیط های علمی باید به گونه ای دیگر باشد. این جلسه از نظر من بسیار با کیفیت و ارزشمند است بویژه با حضور جناب استاد محقق داماد و جناب آقای اسفندیاری. از آقای اسفندیاری خواهش می کنم در ابتدا گزارشی از محتوای کتاب خود را ارائه دهند و سپس در خدمت استاد دکتر محقق داماد و دیگر استادان محترم باشیم.
جناب آقای محمد اسفندیاری، نویسنده کتاب عاشورا شناسی: اگر قیام امام حسین (ع) را به یک جدول تشبیه کنیم، باید بگویم که برخی از خانه های آن پر نشده است؛ برخی از خانه های این جدول هم به غلط پر شده است. در این موضوع، تاکنون چند هزار کتاب نوشته شده است. من پیش از این، یک کتاب شناسی فراهم کرده ام با عنوان "کتاب شناسی تاریخی امام حسین". برای فراهم کردن این اثر به چهار هزار کتاب در باره امام حسین، در ایران و خارج، رجوع کرده ام. مشکل بسیاری از این کتاب ها این بود که موضوع محور بودند، نه مساله محور. هر نویسنده ای زندگی امام حسین را بیان کرده از ولادت تا شهادت. حال آن که ما در علم باید در پی دو چیز باشیم: یکی حل مساله و دیگری رفع مشکل.
کتاب عاشوراشناسی یک کتاب موضوع محور نیست. یک کتاب مساله محور است. من مساله ای را برگزیدم و سعی کردم آن را حل کنم. گذشتگان ما به این مساله که این کتاب عهده دار آن است، چندان نپرداخته اند. شاید هر آنچه متقدمان و متاخران ما در این ...
گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1396/07/04
ویژه: خیر
گروه منبع: دانشکده ها
منبع: دانشکده حقوق
تعداد مشاهده: 12