Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9491

ترسیم و تحلیل شبکه های مشارکت بین المللی پژوهشگران ایرانی طی سال های 1900-2013

$
0
0
متن خبر:
روز شنبه، 12 دی ماه جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علم اطلاعات و دانش شناسی در دانشکده علوم تربیتی ور وانشناسی دانشگاه شهید بهشتی با عنوان ترسیم و تحلیل شبکه­های مشارکت بین­المللی پژوهشگران ایرانی طی سال­های 1900   2013 برگزار شد.
 الهام اعرابی در این جلسه از پایان نامه خود دفاع کرد. این پژوهش از نوع پیمایشی و دارای رویکرد علم‌سنجی بود که با استفاده از روش­های تحلیل شبکه­های اجتماعی انجام شده است. یافته­های پژوهش نشان داد که پژوهشگران ایرانی با پژوهشگرانی از 182 کشور جهان همکاری علمی داشته­اند که در این میان شش کشور آمریکا، انگلستان، کانادا، آلمان، فرانسه و استرالیا از نظر تعداد مقالات و میزان همکاری به عنوان فعال­ترین کشورهای همکار ایران بوده­اند. حوزه­های موضوعی مهندسی برق الکترونیک و علوم مواد چند رشته نیز بیش­ترین میزان تولیدات مشارکتی بین­المللی ایران را دارا بوده­اند.
 همچنین موسسات علمی و پژوهشی برتر در انتشارات تولیدات علمی حاصل از مشارکت بین­المللی مورد بررسی قرار گرفتند که دانشگاه­های تهران، علوم پزشکی تهران، آزاد اسلامی، صنعتی شریف و صنعتی اصفهان دارای بیشترین تولیدات علمی مشارکتی در سطح بین­المللی بوده­اند. در بررسی دانشگاه­های خارجی دارای مشارکت با موسسات ایرانی نیز دیده می­شود که دانشگاه کالیفرنیا، دانشگاه پوترا مالزی، دانشگاه لندن، دانشگاه ویسکانسین و کالج سلطنتی لندن از بیشترین سهم برخوردار بوده­اند.
 بررسی شاخص­های مرکزیت (درجه، بینیت، نزدیکی، بردار ویژه و تعداد گره­های همسایه) نیز نشان می­دهد که کشورهای ایالات متحده آمریکا، انگلستان، فرانسه، کانادا، آلمان و استرالیا از مهم­ترین و مرکزی­ترین جایگاه در شبکه مشارکت بین­المللی ایران برخوردار بوده­اند.
 

گروه خبری: پژوهشی و فناوری
تاریخ ثبت خبر: 1394/10/13
کلیدواژه: ترسیم و تحلیل - شبکه های مشارکت بین المللی - پژوهشگران ایرانی
ویژه: بلی
گروه منبع: دانشکده ها
تعداد مشاهده: 80

Viewing all articles
Browse latest Browse all 9491

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>