متن خبر:
روز شنبه، 12 دی ماه جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد رشته علم اطلاعات و دانش شناسی در دانشکده علوم تربیتی ور وانشناسی دانشگاه شهید بهشتی با عنوان ترسیم و تحلیل شبکههای مشارکت بینالمللی پژوهشگران ایرانی طی سالهای 1900 – 2013 برگزار شد.
الهام اعرابی در این جلسه از پایان نامه خود دفاع کرد. این پژوهش از نوع پیمایشی و دارای رویکرد علمسنجی بود که با استفاده از روشهای تحلیل شبکههای اجتماعی انجام شده است. یافتههای پژوهش نشان داد که پژوهشگران ایرانی با پژوهشگرانی از 182 کشور جهان همکاری علمی داشتهاند که در این میان شش کشور آمریکا، انگلستان، کانادا، آلمان، فرانسه و استرالیا از نظر تعداد مقالات و میزان همکاری به عنوان فعالترین کشورهای همکار ایران بودهاند. حوزههای موضوعی مهندسی برق الکترونیک و علوم مواد چند رشته نیز بیشترین میزان تولیدات مشارکتی بینالمللی ایران را دارا بودهاند.
همچنین موسسات علمی و پژوهشی برتر در انتشارات تولیدات علمی حاصل از مشارکت بینالمللی مورد بررسی قرار گرفتند که دانشگاههای تهران، علوم پزشکی تهران، آزاد اسلامی، صنعتی شریف و صنعتی اصفهان دارای بیشترین تولیدات علمی مشارکتی در سطح بینالمللی بودهاند. در بررسی دانشگاههای خارجی دارای مشارکت با موسسات ایرانی نیز دیده میشود که دانشگاه کالیفرنیا، دانشگاه پوترا مالزی، دانشگاه لندن، دانشگاه ویسکانسین و کالج سلطنتی لندن از بیشترین سهم برخوردار بودهاند.
بررسی شاخصهای مرکزیت (درجه، بینیت، نزدیکی، بردار ویژه و تعداد گرههای همسایه) نیز نشان میدهد که کشورهای ایالات متحده آمریکا، انگلستان، فرانسه، کانادا، آلمان و استرالیا از مهمترین و مرکزیترین جایگاه در شبکه مشارکت بینالمللی ایران برخوردار بودهاند.
گروه خبری: پژوهشی و فناوری
تاریخ ثبت خبر: 1394/10/13
کلیدواژه: ترسیم و تحلیل - شبکه های مشارکت بین المللی - پژوهشگران ایرانی
ویژه: بلی
گروه منبع: دانشکده ها
تعداد مشاهده: 80