متن خبر:
![11-korsi 1.gif]()
![11-korsi 2.gif]()
![11-korsi 3.gif]()
یازدهمین جلسه کرسی محیط زیست و امنیت ملی با عنوان (تنوع زیستی و امنیت ملی) با شرکت کارشناسان کرسی امنیت ملی، کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان شیلات، کارشناسان محیط زیست شهرداری تهران و اعضای کرسی محیط زیست سه شنبه نوزدهم دی ماه در پژوهشکده علوم محیطی برگزار شد.

در این جلسه دکتر اصغر عبدلی عضو هیئت علمی گروه تنوع زیستی پژوهشکده علوم محیطی در خصوص گونه های مهاجم آبزی و تهدید امنیت ملی سخنرانی کرد و در ادامه در مورد اثرات گونههای مهاجم بر اکوسیستم های آبی ایران و تهدید امنیت ملی بحث و گفتگو شد.

دکتر عبدلی در بخشهایی از سخنانش بیان داشت: در حال حاضر متاسفانه با توجه به برداشت بیش از حد آب در اثر توسعه شهرها، کشاورزی، آبزی پروری و در کنار اثرات گسترده تغییر اقلیم اغلب این اکوسیستمهای آبی در معرض تهدید هستند و شرایط سخت باعث شده است که ضمن از بین رفتن گونههای بومی شرایط جدید برای رشد گونههای غیربومی که بسیاری از آنها مقاومتر به شرایط سخت جدید هستند فراهم شود.
وی افزود: برخی از این گونههای غیربومی که با هدف آبزیپروری و یا سهوا به این محیط های آبی وارد شدهاند توانایی تکثیر زیاد دارند و باعث می شوند در مدت کوتاهی تبدیل به گونه غالب شوند. این گونه ها علاوه بر اینکه باعث از بین رفتن سایر موجودات آبزی میشوند در برخی منابع از طریق وارد نمودن فضولات باعث غنی تر شدن آب و رشد بیش از حد جلبک ها می شوند که می تواند باعث کاهش شدید کیفیت آب شوند.

دکتر عبدلی در ادامه تأکید کرد: از بین بردن و یا مبارزه با این گونه های مهاجم که دارای ابعاد گسترده محیط زیستی و اقتصادی اجتماعی هستند در اغلب موارد سخت و پر هزینه و یا غیر ممکن است و خسارتهای زیادی را وارد میکند به عنوان نمونه برآورد شده است که در آمریکا خسارت گونههای غیربومی نزدیک به 130 میلیارد دلار است اگرچه در کشور ایران این برآورد انجام نشده است اما قطعا خسارتهای وارده کم نیست.
به گفته وی نمونههایی از این گونههای مهاجم که توسط سازمان پدافند غیر عامل نیز به عنوان تهدید زیستی معرفی شده است تیلاپیا زیلی در استان خوزستان است که تبعات اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی گستردهای داشته است و یا شانه دار دریای خزر که ضمن بیکاری صد ها نفر صیاد خسارات جبران ناپذیری به اکوسیستم دریای خزر وارد کرده است.
در پایان جلسه ضمن بحث و گفتگو پیرامون موضوع بر ضرورت اقدام هر چه سریع تر در زمینه کنترل تهاجم گونه های غیر بومی تاکید شد.
گروه خبری: همایش ها
تاریخ ثبت خبر: 1396/10/24
ویژه: بلی
گروه منبع: پژوهشکده ها
منبع: پژوهشکده علوم محیطی
تعداد مشاهده: 13