متن خبر:
امروزه با پیشرفت فناوری و گستردگی منابع اطلاعاتی، سازمانها و مراکز آموزشی به سامانههای مدیریتی نیاز دارند که این اطلاعات را مدیریت و تحلیل کنند، اما ازدیاد این سامانهها باعث پیچیدگی و سردرگمی سازمان و به هدر رفتن منابع، دوباره کاریها و کاهش کارایی و عملکرد سازمان و افراد میشود ازاین رو سازمانها از ادغام سامانهها و خدمات مختلف مدیریتی در یک سیستم مدیریت واحد به نام سیستم مدیریت یکپارچه بهره میگیرند. پایگاه نشر دانش (پند) سیستم مدیریت یکپارچه برای مدیریت و آرشیو اطلاعات پژوهشی دانشگاه است. برای آشنایی بیشتر با این پایگاه، روابط عمومی و اطلاع رسانی با خانم کینوش عمادی مسئول نرم افزارهای پند گفتگویی را انجام داده است که از نظر شما می گذرد:
کینوش عمادی دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته جامعه شناسی است و از سال 1381 در حوزه مدیریت و راه اندازی سامانه های نرم افزاری مختلف فعالیت کرده است. مدیریت مدرسه اینترنتی تبیان و مدیریت پروژه های دانش آموزی تبیان، مشاور سایت دانش آموزی نانو، دبیر کنسرسیوم محتوای ملی را درکارنامه دارد و از سال 92 در دانشگاه مشغول فعالیت است و افزون بر فعالیت های مطرح شده در مدارس مختلف فعالیت های آموزشی و اجرایی مختلفی هم داشته است.
لطفاً پایگاه نشر دانش را معرفی کنید.
در سال 1392 طرح یکپارچه سازی و مدیریت منابع پژوهشی در دانشگاه شهیدبهشتی مطرح شد و با معاونت پژوهشی وقت این طرح در قالب آماده سازی سامانه های مختلف برای مدیریت و آرشیو اطلاعات پژوهشی دانشگاه آغاز شد. در
نهایت پایگاه نشر دانش شامل سامانه های مختلفی که در حال حاضر در آدرس pub.sbu.ac.ir در دسترس است آماده سازی شد.

البته هنوز امکانات فراوانی میتواند به پایگاه اضافه شود که دوستان ما در پند مشغول انجام این فعالیتها هستند و امیدواریم به زودی این پایگاه به نمونه ای برای دانشگاه های کشور تبدیل شود تا کلیه محصولات پژوهشی و فعالیت های تولید دانش در دانشگاه ها و سازمان ها ساماندهی شده، هزینه های جانبی تولید محتوا کم شود و بتوان این هزینه را برای افزایش کیفیت محتوایی بهکار برد. به کمک این پایگاه محققین و دانشجویان می توانند به راحتی به محتوای همه نشریات علمی دانشگاه ها و سازمان های عضو پایگاه، دسترسی داشته و از آنها استفاده کنند.
چه خدمات و فعالیت های در این پایگاه ارائه می شود؟
پایگاه نشر دانش در دو حوزه اصلی «مدیریت و رصد منابع اطلاعاتی و تحلیل محتوا» فعالیت میکند؛ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ دانش و رصد منابع اطلاعاتی از طریق سامانه های مدیریت مجلات، مدیریت کنفرانسها، مدیریت کتب و پایاننامهها، مدیریت فرآیندهای پژوهشی، مدیریت تعاملات علمی پژوهشگران، مدیریت تجهیزات آزمایشگاهی و... خدمات ارائه می دهد و حیطه پایش و ارزیابی که با کمک ماژولهای مربوط به تحلیل محتوا( content ) انجام می شود و امکان گزارش گیریهای کلی از همه سامانه ها برای مدیریت سازمان را فراهم می کند.
ویژگی های اصلی ساختار آماده شده در پند برای مدیریت دانش چیست؟
دسترسی یکپارچه به همه سامانهها با حفظ سطح دسترسی فرد در هر کدام از آنها، جستجوی یکپارچه در همه محتواها و اسناد، داشبوردهای مدیریتی یکپارچه جهت رصد وضعیت و تعیین استراتژی، اتصال و عملکرد یکپارچه همه سامانهها به یکدیگر با حفظ استقلال هر سامانه، ذخیرهسازی استاندارد همه محتواها و اسناد بر اساس نوع و جنس سند و انتقال اطلاعات و محتواها بر اساس استانداردهای بین المللی، امنیت دادهها و اطلاعات، استفاده از اطلاعات و بدون نیاز به تغییر سامانههای موجود سازمان از مهم ترین ویژگی های سامانه پند است.
سامانه ثبت پایان نامه ها را معرفی کنید؟
سامانه بررسی طرح رساله دکترا (سبط)، به منظور بارگذاری پیشنهادههای پایان نامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی با هدف هدایت طرحهای پیشنهادی پایاننامه/ رساله (پروپوزال) دانشجویان در راستای برنامههای علمی دانشگاهها و به منظور جلوگیری از ثبت عناوین تکراری طراحی و راهاندازی شده است. هماهنگی بین داوران، مدیران گروه و معاونین پژوهشی دانشکده/پژوهشکده از خصوصیات استفاده از این سامانه می باشد. این نرم افزار تمامی روال ها و فرآیندهای ثبت آنلاین یک پیشنهاده، همچون ثبت پیشنهاده، تائید یا رد اولیه، ارسال به داوران، جمع آوری پاسخ داوران، اعمال نظارت های نهایی و در نهایت تأیید و ثبت پیشنهاده را مدیریت میکند.
سامانه بهره برداری یکپارچه از تجهیزات آزمایشگاهی (بیت) چیست؟
سامانه بیت، با هدف جمعآوری اطلاعات آزمایشگاهی به منظور تسهیل در روند ثبت سفارش و یکپارچهسازی اطلاعات آزمایشگاهی پیادهسازی شده است. کاربران یا متقاضیان خدمت، با مراجعه به این سامانه و مشاهده اطلاعات تجهیزات، شامل: ویژگیها، نحوه استفاده از تجهیزات، نحوه انجام آزمایش و هزینه استفاده از سرویس را مشاهده و در نهایت درخواست استفاده از تجهیزات را ثبت نموده و پس از پرداخت، درخواست ایشان برای مسئول تجهیزات ارسال میشود. مسئول تجهیزات پس از مشاهده درخواست و بررسی آن، زمان ارائه سرویس را مشخص نموده و به کاربر پاسخ میدهد.
سامانه بیت با چه هدفی طراحی شد؟
تهیه شناسنامه و ایجاد بانک اطلاعاتی آزمایشگاهها، بهرهگیری حداکثری از ظرفیتها، منابع و توانمندیهای آزمایشگاهی و بهرهبرداری بهینه اقتصادی از آنها، تسهیل امکان خرید تجهیزات گرانقیمت بصورت مشترک و شفافیت و تسریع در ارائه خدمات به متقاضیان خدمت از مهم ترین اهداف طراحی و پیاده سازی سامانه بیت بود.
سامانه مجلات دانشگاه چیست و چه ویژگی های دارد؟
یکی از پرکاربردترین اسناد علمی که توجه پژوهشگران و دانشگاهیان را به خود جلب کرده است اطلاعات مقالات منتشر شده در مجلات یا نشریات علمی می باشد. باتوجه به تعداد زیاد مجلات علمی کشور و احساس نیاز به نرم افزارهایی که بتوانند امر مدیریت مجلات علمی در محیط وب را برعهده گیرند، سامانه مدیریت مجلات مؤسسات، دانشگاه ها، سازمان ها و مراکز علمی و پژوهشی را توانا میسازد تا بدون محدودیتهای استفاده از فرآیندهای سنتی و دستی، بر مدیریت مؤثر و کیفیت محتوای مجله متمرکز شوند، زیرا تمام فرآیندهای عضویت، دریافت و ثبت مقاله، تائید یا رد اولیه، بررسی و داوری، اعلام نتیجه، انتشار مقالات در شماره های مختلف مجله، ویراستاری، صفحهآرایی و تعامل با نویسندگان و داوران به صورت آنلاین بر روی وب صورت می گیرد. تنها کاری که برای صاحبان مجلات باقی می ماند، مدیریت و ایجاد هماهنگی بین نویسنده مقاله، داور و مجله می باشد. سامانه مدیریت مجلات هماکنون مورد استفاده بیش از 30 مجله علمی-پژوهشی و دانشگاهی کشور است.
هدف از راه اندازی سامانه کنفرانسها چیست؟
با توجه به سرعت پیشرفت های علمی در جهان و جامعه رو به رشد کشور ما این روزها شاهد برگزاری سمینارها، همایش ها، کارگاه ها و گردهمایی های مختلف علمی هستیم، سامانه مدیریت کنفرانس پند سامانه ای هوشمند و آنالیزگر برای مدیریت بهتر و افزایش بهره وری همایشها و سمینارها می باشد. هدف از راهاندازی این سامانه این است که مخاطب به دور از هرگونه فرآیند پیچیده و اضافی با بالاترین سرعت و دقت تمامی جزییات یک رویداد ملی و بین المللی از جمله تبلیغات – اطلاع رسانی – سازماندهی پنل، قابلیت پشتیبانی از چندین زبان را در لحظه به دست آورده و به سادگی در کنفرانس مورد نظر ثبت نام نماید و از مزایای آن برخوردار گردد.
سامانه کتابیار چیست؟
نرمافزار کتابیار پند، نرم افزاری استانداردی است که از هسته بین المللی فدورا برای آرشیو و ذخیره سازی محتوا استفاده می کند. کتابیار با هدف مدیریت منابع دیجیتال و غیردیجیتال موجود در کتابخانهها و مراکز تحقیقاتی و اطلاع رسانی، کاملا به صورت تحتوب طراحی و پیادهسازی شدهاست. در عین حال با برخورداری از امکانات فنی تعبیه شده درآن، امکان کنترل دسترسی به خدمات کتابخانه و منابع موجود درآن، وجود دارد. ذخیره و آرشیو کتابها و کتابهای دیجیتال، تعیین سطوح دسترسی و اختیارات هر كاربر و وجود تدابیر امنیتی از نظر ورود و بازیابی اطلاعات، پشتیبانی از انواع استانداردهای کتابخانهای، پشتیبانی از تمام انواع اسناد شامل(کتاب، نشریه، مقاله، پایان نامه، کتاب های الکترونیک، فیلم، صوت، کتاب گویا و نقشه) و تهیه انواع گزارشهای متنوع مدیریتی نظیر گزارش اسناد، گزارش عملکرد افراد، گزارش رخدادهای کتابداران، گزارش شلف خوانی، گزارش کتاب های امانت نرفته از جمله مزایای نرم افزار کتابیار پند است.
برای ارتقاء سطح کیفی خدمات در پایگاه نشر دانش چه برنامه هایی در آینده هست؟
مهم ترین برنامه پایگاه نشر دانش برای سالهای آتی تحقق یکپارچه سازی دسترسی به اطلاعات است. با راه اندازی یک سیستم جستجوی یکپارچه قوی می توان در میان همه اطلاعات مورد نیاز کاربران به سادگی جستجو نمود. در این میان با جمع اوری داده های گسترده از منابع اطلاعاتی موجود و همچنین نحوه مصرف این منابع می توان امیدوار بود گزارش های متنوعی از تولید و مصرف اطلاعت در اختیار مدیران ارشد و سیاستگذاران هر سازمان قرار گیرد. بدیهی است برای رسیدن به این هدف باید ضمن تمرکز بر کیفیت محصولات تعدد استفاده کنندگان از محصولات موجود را افزایش داد.
تهیه گزارش: نسرین کشاورز رضوان
عکس: مسعود گنجی
گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1396/11/02
ویژه: بلی
منبع: روابط عمومي
تعداد مشاهده: 45