Quantcast
Channel: دانشگاه شهید بهشتی: اخبار
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9491

دیدار رئیس فدراسیون بین‌المللی کتابداری جهان (ایفلا) با رئیس دانشگاه شهیدبهشتی

$
0
0
متن خبر:

خانم گلوریا پرزسالمرون، رئیس فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و مؤسسات کتابداری جهان (ایفلا) چهارشنبه ۹ اسفندماه با دکتر سید حسن صدوق، رئیس دانشگاه شهید بهشتی دیدار کرد.

عالم‌پروری و عمیق‌شدن در مطالب علمی، عمدتاً از طریق کتاب امکان‌پذیر است.

دکتر سید حسن صدوق، رئیس دانشگاه شهید بهشتی در این دیدار ضمن خیرمقدم به خانم گلوریا پرز سالمرون بیان داشت: "توسعه فضای مجازی روی مطالعه کتاب و کتابخانه اثر گذاشته است. باید توجه داشت که عالم‌پروری و عمیق‌شدن در 400633.jpgمطالب علمی، عمدتاً از طریق کتاب امکان‌پذیر است. ابزارهای ارتباطی جدید این فرایند را تسهیل می‌کند ولی جای کتاب را نمی‌گیرد. رو آوردن جوانان، استادان و کتابخانه‌ها به وسایل و ابزارهای جدید ارتباطی در فضای مجازی، کتاب خواندن را تحت‌الشعاع قرار داده است. به همین دلیل شما مسئولیت فوق‌العاده مهمی را در جهان و در دانشگاه‌ها دارید. کتاب و کتاب‌خوانان هستند که حافظه تاریخی جهان را حفظ می‌کنند و دانش و علوم را از نسلی به نسل دیگر انتقال می‌دهند.
رئیس دانشگاه افزود: شما به کشوری سفر کرده‌اید که بخش عظیمی از حافظه علمی جهان را در خود دارد. ما میراث فرهنگی و علمی خیلی قوی داریم که ریشه در تاریخ دارد. کسی نیست که امروز با دانش و ادبیات سروکار داشته باشد و با حافظ، مولوی، سعدی و شعرای دیگر ما آشنا نباشد.
دکتر صدوق ادامه داد: شما تا چه میزان از کتابخانه و مرکز علمی جندی‌شاپور اطلاع دارید؟ در تمدن شکوفای علمی در قرن دوم هجری، شاهد گسترش علوم دقیقه بودیم که ایرانیان در این شکوفایی سهیم بودند. بزرگانی مانند فارابی، زکریای رازی و ابن‌سینا از نوابغ علمی جهان هستند که اشتهار خود را حفظ نموده و در بررسی تاریخ علم در جهان، دارای جایگاه ویژه‌ای می‌باشند. امیدوارم در این سفر با بخشی از این میراث فرهنگی کشور ما آشنا شوید و آنها را در کتابخانه‌های ما ببینید. همچنین امیدوارم دیدار امروز شما از کتابخانه بزرگ و مهم مرکزی دانشگاه شهید بهشتی دلپذیر بوده باشد.
خانم گلوریا پرزسالمرون، رئیس فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و مؤسسات 40ghh0.jpgکتابداری جهان (ایفلا) در سخنانی بیان کرد: "تشکر می‌کنم بابت فرصتی که برای حضور من فراهم نمودید. همین‌طور مراتب قدردانی خود را از کتابخانه ملی ایران دارم به خاطر هماهنگی‌های که برای بازدید من از دانشگاه‌های مختلف انجام دادند.  معتقدم فعالیت کتابخانه‌ها باید به‌صورت آزاد باشد و اطلاعات به‌صورت همگانی در اختیار افراد قرار گیرد و این یکی از اهداف عالیه فدراسیون بین‌المللی انجمن‌های کتابداری و اطلاع‌رسانی است. لذا رویکرد ما تنظیم برنامه چشم‌انداز جهانی و تدوین استانداردها و دستورالعمل‌های مختلف برای کتابخانه‌های مختلف است و از این طریق به شناسایی نقاط ضعف حوزه کتابداری و کتابخانه‌ها می‌پردازیم. مسیری که جهان در راه طی کردن آن است باعث شده مردم به سمت فضای مجازی حرکت کنند. دنیا به این درک رسیده برای رسیدن به دموکراسی باید به اطلاعات و دانش دسترسی داشت. حفظ خواندن و دسترسی به دانش در مسیر صحیح از مسائل مهمی است که باید به آن توجه داشت. ما در دنیایی هستیم که باید همواره به منابع اطلاعاتی دسترسی داشته باشیم. ایفلا در بخش‌های تخصصی مبحثی را به اسم حفاظت و نگهداری منابع اطلاعاتی دنبال می‌کند که حافظ تمدن بشریت است و راه‌های جدیدی را برای حفظ اطلاعات ارائه می‌دهد. من که اهل اسپانیا هستم یکی از بهترین نویسنده‌های این کشور سروانتس هست که بسیاری از جوانان کتاب‌های او ازجمله دن کیشوت را خوانده‌اند. ویژگی کشور شما این  است که از میراث دینی و فرهنگی خود حفاظت کرده است. در ایفلا با پیروی از استانداردهای حفظ و نگهداری منابع اطلاعاتی، برای نگهداری مناسب این منابع می‌توان برنامه مناسبی داشت. از سوی دیگر باید با نوآوری و استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی در کتابخانه‌ها عجین بود. مجدداً تشکر می‌کنم بابت این فرصتی که فراهم شد. ایفلا در مسیر فرهنگ و علم است و در این زمینه تلاش می‌کند.
 
 

گروه خبری: خبر روز
تاریخ ثبت خبر: 1396/12/13
ویژه: بلی
گروه منبع: واحد ها
تعداد مشاهده: 90

Viewing all articles
Browse latest Browse all 9491

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>